Filmkväll 17/5 - Säsongsavslutning. Tema: Mordiska barn

Norges nationaldag är väl ett bra datum att avsluta säsongen på. Men Cornelis "Turistens klagan" i bakhuvudet kan man börja fantisera om det förestående temat.

Japp, go vänner, då var det alltså dags för säsongsavslutning. Sommaren står för dörren och de flesta föredrar nog att vara ute i skogen och grilla själva än se stackare få sina fiskar varma av allehanda galningar på vita duken. Det har varit en riktigt fin vårsäsong och vi hoppas så klart på en trivsam avslutning. Kvällens tema är ”Mordiska barn”, valt genom lottdragning senast och där Boris blev den lycklige vinnaren. Men det är nog många som ser fram emot det valda temat, onda barn är ju för många en favorit när det kommer till skräck i någon form. Kanske just för att hotet egentligen känns så ofarligt i grunden. Barn kan ju vara grymma för att de inte vet bättre, det vet vi alla. Men tänk OM de vet bättre men likväl är djävulska och totalt empatilösa fullblodspsykopater? Då spelar det inte så stor roll om det beror på besatthet, utomjordiska krafter, mystiska epidemier eller helt enkelt någon slags genetisk betingad defekt, vi vet att faran lurar där folk minst väntar sig.  Redan 1956 fick vi den första filmproduktionen på temat med Mervyn LeRoys ”The Bad Seed”.  Storyn var emellertid inte ny, den bygger nämligen på William Marchs roman med samma namn från 1954 och redan samma år sattes det upp en Broadwaypjäs med boken som förlaga. The Bad Seed har sedermera kommit att inspirera en rad filmer där barn löpt amok, vi minns ju fortfarande exempelvis Damien från The Omen, Isaac och Malachai från The Children of the Corn, ungarna i Village of the Damned och The Children eller varför inte Esther från The Orphan. Vad eller vem som kommer att dyka upp är än höljt i dunkel, men en eller ett par satungar lär vara involverade på något vis.

Vi kör emellertid igång det hela med den sista filmquizen på ett tag. Kommer någon att kunna peta ner den regerande mästaren från tronen månne? Det kommer att bli tufft, men ingenting är omöjligt.
 

Evenemanget är som vanligt gratis, glöm bara inte att regga er på Truckens hemsida: http://www.truckstopalaska.com/ om ni inte är medlemmar än

Mat och dryck finns att köpa för en billig penning för alla småsugna.

Kvällens program:

19:00 – Dörrana öppnas

19:40 – ToB;s SkräckfilmsQuiz

20:00 – Kvällens film

Ca: 21:40 – Prisutdelning

Ca. 22:30 – stängningsdax

Plats:

Truckstop Alaska

Truckstop Alaska, Karlavagnsgatan 13
Busshållplats: Lindholmen
Älvsnabben: Lindholmspiren

Saknar du våra nyhetsmejl? Se till att vi har din korrekta mejladress! Skicka namn och mejladress till theatreofblood.tob@gmail.com

Vi ses gott folk

ToB-gänget

Filmkväll 17/5 - Säsongsavslutning. Tema: Mordiska barn