JUBILEUMSFESTEN - 10 år med ToB! 5/5 2018

OBS! Uppdaterad info.

Den hett emotsedda jubileumsfesten närmar sig. Dock kommer tyvärr ingen öl att säljas pga en del trista omständigheter. info vad gäller Trucken se här. Detta innebär att eventuell berusning i samband med denna tillställning "ligger i era egna händer". 

 

Tänk också på att detta är en medlemsfest, som hemma fast större. För att komma in måste ni alltså vara medlemmar, dvs ha reggat er på Truckens hemsida om ni inte redan gjort det. 

 

nu till det roliga!

Det finns så många sätt att leva… och ännu fler sätt att dö!!! 

Så vad göra innan yxan faller? Innan snaran dras runt halsen, och golvet försvinner under fötterna? Innan din hand fastnar i köttkvarnen som långsamt, långsamt drar hela din kropp genom sin skoningslösa mekanism? Innan du bit för bit förvandlas till ett berg av maskindelar som fungerar utom din vilja? 
 

Vår syskonförening Theatre of Blood har sitt eget svar: samlas en gång i månaden, kolla på råläbbiga filmer och dricka öl. Det hela startade 2007 i Hjällbo: Arif Tholander och Simon Ohlsson satt på en fest och snackade om att biografutbudet var för mainstream och att det borde finnas en skräckfilmsklubb där folk helt anspråkslöst kunde chilla och kolla på lite goa skräckrullar. Sagt och gjort. Den första visningen skedde på 15/2 2008 på Teater Aktör i Masthugget. Göteborgs Filmfestivals premiärvisning av ”Låt Den Rätte Komma In” satte temat för Theatre of Bloods första kväll: Filmerna som visades var Jake Wests lågbudgetfilm ”Razor Blade Smile” (1998) samt Kathryn Bigelows kultklassiker ”Near dark” (1987). Redan denna första kväll sattes även ToB-traditionen med filmquiz.  Efter kvällar på Galleri Bella, Galleri Oro och Café Sinnet hittade Theatre of Blood lokalen som de använt sedan dess. 24/11 2011 samlades medlemmarna för första gången på Truckstop Alaska för att se blodet spruta på kameralinsen. Passande nog var temat hillbillyskräck och filmen som visades var Peter Carters ”Rituals” från 1977. Och tio år av gemenskap, meningsfull fritid och själslig utveckling medelst stympning har det nu blivit. Vi ser likheterna till vår verksamhet, inte skillnaderna och hoppas på tio år till! 

 

Och givet att tioårsjubileet blir här kommer det naturligtvis spelas makabert bra musik. Det får band med tydliga skräckteman: fullt fukking ställ-thrasharna F.K.Ü. och Rob Coffinshaker’s Underground Fire. Kort presentation av eder hörsels banemän:

 

F.K.Ü.

Har dunkat ut… skräckfilmer? i 20 år. Det är alltså som så att varje låt handlar om en skräckfilm. Fan varje låt ÄR en skräckfilm! Texten kokar ner filmens anda till ett utbrott på 2-3 minuter och musiken som sätter stämningen är sen åttiotals/tidig nittiotalsthrash, spelad med nog så mycket blodsmak! Lär blir splatter i moshpiten.

https://fku-moshoholics.bandcamp.com

www.facebook.com/moshoholics

 

ROB COFFINSHAKER’S UNDERGROUND FIRE

Karlstads värste gravplundrare Rob Coffinshaker hittade lite härliga saker på sin senaste nattliga expedition (eller var EXKAVATION?): En handfull bortglömda sjutummare med fin, klassisk och något gotisk rock. Med hans tidigare fynd av punk, powerpop och inte minst country bildade de en kropp att älska… till döds! Det blev en svart jul 2017, när RCUF livedebuterade hemma i Karlstad och nu kommer de till Göteborg. Bara att ta på sig de finaste av malätna klänningar och gamla släktkostymer, vi ska på begravning…

https://robcoffinshakersundergroundfire.bandcamp.com

https://www.facebook.com/robcoffinshakersundergroundfire

 

Mad Fox/Vincent Dawn, flerfaldig vinnare av det traditionella Theatre of Blood-quizet, gör våld på tystnaden från DJ-båset.

 

SNABBINFO:

MEDLEMSKAP ÄR OBLIGATORISKT (fixas gratis på deras hemsida)

PlatsTruckstop Alaska Karlavagnsgatan 13 

Karta

Busshållplats: Lindholmen Buss 16
Älvsnabben: Lindholmspiren
 
ÖPPNAR REDAN 18:00

100 ENTRÉ FRAM TILL 19:00

150 ENTRÉ FRÅN OCH MED 19:00

VI TAR BARA KONTANTER

 

HÅLLTIDER:

18:00 Femkamp (tänk cirka stapla videoband, kasta kroppsdelar med mera)

20:00 Presentation och Quiz

21:30 Quizsvar och Prisutdelning (med tårta och Törley!) 

22:30 Rob Coffinshaker’s Underground Fire

00:00 F.K.Ü. 

03:00 Stänger vi

 

OBS! Meddela gärna att ni kommer via Facebook-eventet Dela även detta bland vänner och likasinnade!

 

Vi ses!

ToB- och Trucken-gänget

JUBILEUMSFESTEN - 10 år med ToB! 5/5 2018