Skräckfilmskväll 14/12: Tema - Affären

Året nalkas sitt slut och här står vi igen, mitt i en tid där fan själv verkar ha flugit i folk rent allmänt

Jag är en lugn person Med takt och ton Måttfull och balanserad Jag är tyst och still Och det ska mycket till Innan jag blir exalterad…” Den sinnesfrid som ska vila över våra sinnen har snarast trängts undan av en ångestladdad stress inför kommande trivselterror. Inte ens ljusbringaren Lucifer mäktar alltid lysa upp den jämngrå vardagshetsen. Som tur är dyker ToB då upp som en alternativ frälsare och erbjuder en oas i tillvaron. ”En show glöms bort Om den bara visar opp Effekter som man knappast anar”. Vi står för äkta vara och utlovar hårda paket. Självklart känns det helt rätt just nu att rikta strålkastarljuset mot de månglares tempel som bjuder ut allt vi egentligen inte vill ha. Att besöka ett affärscentrum kan faktiskt upplevas vara på liv och död, bildligt … och bokstavligt. Att just dessa miljöer har förekommit i skräcksammanhang så många gånger genom årens lopp är inte så konstigt, affärer kan vi alla relatera till och det är inte så svårt att sätta sig in i hur det skulle vara att smyga omkring i dessa lokaler ensam på natten. Tänk vad man skulle kunna unna sig då, eller tänk vad man kanske skulle kunna stöta på då … ensam, i mörkret.  I vårt tema ondskefulla platser har det således blivit dags för köpcentra, varuhus, affärer, snabbköp, lanthandlar eller butiker över lag. ”Dawn of the Dead” 1978 har väl blivit något av stilbildare vad gäller varuhus under belägring men även i slashersammanhang har ödsliga affärslokaler fungerat synnerligen utmärkt. ToB har ju både haft nöjet att visa Romeros klassiker men även Scott Spiegels fantastiskt underhållande slasher ”Intruder” 1989. Vi är naturligtvis glada att just i dessa tider kunna återvända till dessa jaktmarker i sökandet efter ännu någon gammal skräckklenod. Vad tror ni, kommer vi att få vad vi förtjänar? Ni avgör som vanligt genom att klämma på följande små förpackningar ni hittar här bredvid. Rösta, och rösta rätt! 

 

Vi värmer även upp med quiz så klart, bättre än sliskig glögg minsann. Interiörer från diverse affärslokaler kan utlovas även här även om Femmans torg tyvärr lär utgå. Kanske hittar ni några julklappstips bland de olika filmer som kommer att passera revy eller rentav vinna en fin liten present att ge bort. Fast finast är ändå att få en plats i ToB:s Hall of Fame.  Men främst är det hela så klart en kul och prestigelös liten tävling för allas vårt nöje, Evenemanget är naturligtvis gratis, men glöm inte att registrera er på Truckens hemsida om ni inte redan gjort det. Kom i tid om ni vill försäkra er om en bra plats. Mat och dryck finns till försäljning för en billig peng.

 

Torsdag 14/12-2017 

Kvällens program:

19:00 - Dörrarna öppnas 

19:40 - ToB;s SkräckfilmsQuiz 

Ca 20:00 - Kvällens film 

Ca 22:00 -  Prisutdelning 

Ca 22:30 – Stängningsdags   

 

PlatsTruckstop Alaska Karlavagnsgatan 13 

Karta

Busshållplats: Lindholmen Buss 16
Älvsnabben: Lindholmspiren
 
Saknar du våra nyhetsmejl eller känner någon stackare som gör det? Se till att vi har din korrekta mejladress! Skicka namn och mejladress till info@theatreofblood.se eller kontakta oss via länken här på hemsidan.   

Vi ses!

ToB-gänget

Skräckfilmskväll 14/12: Tema - Affären