Skräckfilmskväll 17/5 – Tema: Grottan

Jajamen, då var det säsongsavslutning, förhoppningsvis bara tillfälligt men just nu känns framtiden något osäker. 

Men låt oss tänka positivt, vi kan minnas en fantastisk jubileumsfest, sommaren är här och ett allmänt välbehag är väl lätt att infinna sig. Emellertid är det inte alldeles hälsosamt att vistas för länge i solen så därför erbjuder ToB självklart ett attraktivt alternativ. Så varför inte svalka er en stund i mörkret hos oss, somrigt kanske det blir ändå. Temat denna kväll är nämligen grottor, och dessa vill man ju gärna utforska när man besöker främmande platser på semestern. Men det som från början kan verka så lockande och spännande kan utmynna i något helt annat om man har otur. Kanske borde man tänkt efter först. Att befinna sig under jorden är ju faktiskt ganska läskigt, det är mörkt, det är inte alltid lätt att hitta ut igen, klaustrofobin kan slå till när resten av världen är avskild och den där känslan att du kanske inte är ensam gör sig allt som oftast påmind. Naturligtvis gör dessa faktorer att grottor (och för den del gruvor, katakomber, tunnlar, tunnelbanor och bunkrar) utgör förträffliga miljöer för skräck. Att vi inte fått se fler produktioner som utspelas i en kuslig och klaustrofobisk underjordsmiljö beror nog just på det faktum att dessa platser är så svåra att lysa upp på ett nödvändigt vis. Den mest välkända av skräckfilmer med grottema är säkert Neil Marshalls ”The Descent” från 2005 som många håller väldigt högt. Jon Harris ”The Descent 2” 2009 gjorde däremot inte så många glada. 2005 var lite oväntat grottskräckisens gyllene år, då fick vi även det föga nöjet att ta del av Bruce Hunts ”The Cave” och Olatunde Osunsanmis förskräckliga ”The Cavern”. För övrigt har vi har som sagt inte fått se så mycket av just grottskräck genom åren, ett tidigt exempel var Monte Hellmans tämligen usla b-rulle ”Beast from Haunted Cave” 1959 och så mycket har vi inte fått att glädja oss åt sedan dess, James L. Conways ”The Boogens” 1981 eller Don Sharps ”What Waits Below” 1985 är några måttligt underhållande exempel. Så vad finns det då för något att erbjuda denna gång? Vi har faktiskt lyckats gräva fram ett par filmer med grottema som ni faktiskt möjligen kan ha missat, och ja Brian T. Jaynes "The Underneath" 2013 ska ni få slippa. Vilken film det slutligen blir, ja det bestämmer så klart ni genom att lägga er röst här bredvid.

 

Kvällens quiz kommer självklart att ha fokus riktat mot underjordiska miljöer. Men för att göra det hela mer intressant blir det inte bara interiörer från grottor, utan även gruvor, tunnlar och liknande miljöer kommer att förekomma. Kan det bli härligare? En plats på ToB:s Hall of Fame står på spel och några priser förutom det ska vi väl allt ha kvar. Evenemanget är naturligtvis gratis, men glöm inte att registrera er på Truckens hemsida om ni inte redan gjort det. Kom i tid om ni vill försäkra er om en bra plats. Med tanke på rådande omständigheter så vet ni att det INTE går att inhandla alkohol i baren just nu, eventuell salongsberusning  får ni stå för själva. Tilltugg ska dock gå att köpa.

 

Torsdag 17/5-2018 

Kvällens program:

19:00 - Dörrarna öppnas 

19:40 - ToB;s SkräckfilmsQuiz 

Ca 20:00 - Kvällens film 

Ca 22:00 -  Prisutdelning 

Ca 22:30 – Stängningsdags   

 

PlatsTruckstop Alaska Karlavagnsgatan 13 

Karta

Busshållplats: Lindholmen Buss 16
Älvsnabben: Lindholmspiren
 

OBS! Glöm inte att skriva på uppropet för att rädda Trucken!

Saknar du våra nyhetsmejl eller känner någon stackare som gör det? Se till att vi har din korrekta mejladress! Skicka namn och mejladress till info@theatreofblood.se eller kontakta oss via länken här på hemsidan.   

Vi ses!

ToB-gänget