Skräckfilmskväll 18/5: Tema - Skogstokiga mördare

Säsongsavslutning gott folk, och dags att ladda inför sommarens begivenheter. 

Det är inte bara ToB som tar semester, vi avslutar nu även vårt årslånga tema som fokuserat på skräckikoner i olika uppenbarelser. Och vad passar då inte bättre än att låta en av de mest klassiska figurerna få ta plats denna gång, nämligen den skogstokige mördaren ute i bushen. Tänk att något så härligt som sommarlov så effektivt kan användas som en bärande beståndsdel i en otäck rysare. Inte så konstigt kanske, många av oss minns säkert smått nostalgiskt de sorglösa sommardagar man gladde sig åt som ung. En del var säkert på kollo eller åkte på sommarläger med idrottsklubben, sena grillkvällar ute i någon skog är i alla fall något som alla kan relatera till. Att skicka iväg ungarna på läger under sommarmånaderna har ju för en del familjer varit lite av en tradition, dels gav det en chans för föräldrarna att få en stunds befrielse från sina förpliktelser men framför allt var det en möjlighet för ungarna att få uppleva ett par veckors sann frihet tillsammans med sina kompisar. Och det finns ju dessutom mycket man även kan lära av livet ute i naturen … om man överlever dvs! Vi som skräckälskare vet ju hur det är med just lägerliv eller camping i vildmarken, det kan vara något av det farligaste man överhuvudtaget kan ägna sig åt. Dessa i grunden idylliska miljöer har som ni vet varit kulisser till ett otal blodindränkta historier genom åren, där vi kunnat beskåda hur oftast aningslösa tonåringar slaktas av diverse psykopatiska mördare. Vissa av dessa filmer har blivit klassiker och gett oss skräckgestalter som Jason Voorhees, Cropsy, Madman Marz, Angela Baker och Victor Crowley för att nämna några, men mycket i genren har även varit extremt uselt. Hur som helst har konceptet med vacker avlägsen landsbygd, hormonstinna ungdomar och skogstokiga mördare varit ett vinnande koncept ända sedan slashern som fenomen etablerades i slutet av 1970-talet och med Sean S. Cunningham stilbildande ”Friday the 13th” som råmodell. Efter att ha fått stiftat bekantskap med Camp Crystal Lake kunde vi snart bege oss vidare till Camp Blackfoot (”The Burning”) och Camp Arawak (”Sleepaway Camp”). De klassiska sommarlägerfilmerna med sina blodtörstiga mördare hör kanske mest 80-talet till även om försök under 2000-talet har gjorts för att återuppväcka dem i form av lågbudgetskräp som exempelvis Ralph E. Portillos ”Bloody Murder” och Brad Sykes ”Camp Blood” 2000, den senare har hittills fått en officiell och fem inofficiella uppföljare. Om vi vidgar perspektivet till att omfatta campare som råkar ut för någon allmänt aggressiv skogsmulle finns det ju något mer att välja på, allt från Jeff Liebermans klassiker ”Just Before Dawn” 1981 till historien om de sju polarna som drabbas av en trallande dåre ute på DeCamp acres i Matt Cunninghams inte så klassiska Troma-produktion ”Decampitated” 1998 eller James Watkins mer ”socialrealistiska ”Eden Lake" 2008. Vilken typ av skogstokigheter vi får ta del av denna kväll avgör som vanligt just Du genom din röst här bredvid!

 

Lite sommarskoj ska vi också försöka bjuda på i form av en sedvanlig skräckfilmsquiz. Vilken film var vilken nu igen och är det en vilsen orienterare som springer där? Denna gång är det Arif som valt ut en eller annan godbit som förhoppningsvis inte lämnar allt för mycket träsmak. Självklart är det hela en tämligen opretentiös tävling som främst ska väcka suget efter att se någon av filmerna i sin helhet. Men några priser och en mästartitel i HoF står naturligtvis på spel för att krydda det hela. Evenemanget är naturligtvis gratis, men glöm inte att registrera er på Truckens hemsida om ni inte redan gjort det. Kom i tid om ni vill försäkra er om en bra plats. Mat och dryck finns till försäljning för en billig peng.

 

Torsdag 18/5-2017 

Kvällens program:

19:00 - Dörrarna öppnas 

19:40 - ToB;s SkräckfilmsQuiz 

Ca 20:00 - Kvällens film 

Ca 22:00 -  Prisutdelning 

Ca 22:30 – Stängningsdags   

 

PlatsTruckstop Alaska Karlavagnsgatan 13 

Karta

Busshållplats: Lindholmen Buss 16
Älvsnabben: Lindholmspiren
 
Saknar du våra nyhetsmejl eller känner någon stackare som gör det? Se till att vi har din korrekta mejladress! Skicka namn och mejladress till info@theatreofblood.se eller kontakta oss via länken här på hemsidan.   

Vi ses!

ToB-gänget