Skräckfilmskväll 20/9: Tema - Lust (De 7 Dödssynderna)

Är ni sugna på skräck! Sukta ej mer, ToB är här för att tillfredsställa era böjelser.

Vi fortsätter med vårt tema kring de sju dödssynderna, kända från filmen "Seven", och valet denna gång är passande nog Lust. Att Lust fick vara med på listan av dödssynder har länge betraktats som lite taskigt, då övriga dödssynder trots allt gäller beteenden som är lite shady. Men lust? Är det inte att skjuta sig lite i foten att bestämma att könsdrift är en dödssynd? Inte om vi går till den pålitliga källan av livsvisdom som är skräckfilmer. Skräckfilmer har en lång historia av att behandla ämnet lust på ett härligt viktorianskt vis. Temat sträcker sig ända tillbaka till... häpnelse... den viktorianska eran och dess rädsla för allt som var det minsta sexuellt. Den gyllene eran av klassiska skräcknoveller var även en era där sexualitet sågs som ganska äckligt. Allt är Bram Stokers fel. Vampyren var en av de tidigaste symbolerna för hotet från lusten. Se till att din oskuldsfulla dotter stänger fönstret på natten så inte allsköns oknytt smyger sig in och deflorerar henne. Farsan har laddat hagelbössan som Magnus Uggla så träffsäkert uttrycker det. Och precis som när man hör den sångtexten, kan många skräckfilmer ge upphov till känslan att synen på Lust inte uppdaterats sedan 1897. Vampyren är kanske det skräckfilmsmonster som framför allt förknippas med erotiska undertoner. Den har följt med i filmhistorien sedan de allra tidigaste stumfilmerna, men har sedermera fått sällskap av psykotiska mördare med käcka kinks och maskerade män med handskar som gillar att sätta rakkniven i lättklädda damer i motljus. Och slasher-genren är full med exempel på hur det går när man knullar. Utbudet av antagonister har förändrats men även mängden hud som får visas på bio. På sjuttiotalet försvann filmcensuren vilket suddade ut gränsen mellan porr och film. Möjligheten att visa naket ledde till oanade avenyer där exempelvis rape revenge-filmer kunde innehålla hardcorescener utan att vara regelrätta porrfilmer. Trots all denna frisläppthet kring att visa naket, med regissörer som Jean Rollin och Jesus Franco, som låter sina skådespelare lalla omkring nakna mest hela tiden, så har själva inställningen till sex som drivkraft i skräckfilmer inte förändrats nämnvärt. Det gäller fortfarande att stänga det där fönstret så inte oknyttet kommer in. I moderna filmer så som "It follows", eller "Antichrist" är det fortfarande livsfarligt att ge sig hän åt lust. Men vi ska inte döma genren för hårt. Det gäller trots allt skräckfilm, och om temat i filmen är sex, och det hela blir till en frågespalt i kamratposten så hade det kanske varit kul, men inte så läskigt. Och vi får inte glömma, att någon tyckte de var rimligt att sätta upp Lust på stygga listan av dödssynder. Ingen rök utan eld. Vi kommer inte visa frågespalten från kamratposten denna gång utan har valt ut tre exempel på riktigt ruggig rymdporr som ni kan välja mellan. Lägg era röster på något tilltalande ämne här bredvid.

Förutom film så lockar vi även med förlustelser som skräckfilmsquiz. Hur lustfylld denna upplevelse blir återstår dock att se. Men lite barnförbjuden underhållning lär det nog bli. Så ladda upp med att kolla in vilka pikanta filmer ni eventuellt har där hemma. Vem vet mest och kan kalla sig för best, eller bäst. kkanske kan ni ro hem något "fint" pris.   En plats på ToB:s Hall of Fame står även på spel. Evenemanget är naturligtvis gratis, men glöm inte att registrera er på Truckens hemsida om ni inte redan gjort det. Kom i tid om ni vill försäkra er om en bra plats. Med tanke på rådande omständigheter så vet ni att det INTE går att inhandla starköl i baren just nu, men folköl finnes, eventuell annan salongsberusning  får ni fixa själva. Enklare mat och snacks går fint att köpa.

 

Torsdag 20/9-2018 

Kvällens program:

19:00 - Dörrarna öppnas 

19:40 - ToB;s SkräckfilmsQuiz 

Ca 20:00 - Kvällens film 

Ca 22:00 -  Prisutdelning 

Ca 22:30 – Stängningsdags   

 

PlatsTruckstop Alaska Karlavagnsgatan 13 

Karta

Busshållplats: Lindholmen Buss 16
Älvsnabben: Lindholmspiren
 

Saknar du våra nyhetsmejl eller känner någon stackare som gör det? Se till att vi har din korrekta mejladress! Skicka namn och mejladress till info@theatreofblood.se eller kontakta oss via länken här på hemsidan.   

Vi ses!

ToB-gänget

Skräckfilmskväll 20/9: Tema - Lust (De 7 Dödssynderna)