Skräckfilmskväll 23/11: Tema - Sjukhuset

Det finns många platser man inte vill fastna på vid fel tillfällen, särskilt någon mörk och kulen natt när i stort sett alla andra gått hem.

ToB fortsätter att ta er med till tämligen vardagliga ställen som emellertid kan visa sig vara väl så obehagliga. Denna gång är temat sjukhus och det hörs ju att här kan det bli sjukt otäckt om man har otur. Både helt vanliga sjukhus och mentalsjukhus är ju tacksamma miljöer att stoppa in i diverse skräckscenarion. De förekommer både som huvudfokus i filmer men används även som inslag i många välkända klassiker. Vad är det som är så läskigt med sjukhus kan man ju undra. Är det den dåliga maten? Sjukhus har många aspekter som kan användas för att effektivt framkalla kalla kårar. Själva byggnaden är i sig en plats där vi hittar långa ensliga korridorer, där karaktärerna kan irra runt som i en labyrint. Miljön innehåller märkliga maskiner som piper och blippar och väggarna är charmlöst målade i institutionsfärgerna vitt och grönt. Sen har vi känslan av förlorad kontroll och maktlöshet. Patienten förväntas lita på sjukvårdspersonalen och måste lämna över sin nersövda lekamen i läkarens händer, eller lita på att medicinen som man får är vad den sägs vara. Rädslan finns där av att läkaren missbrukar förtroendet. Doktorer som inte är som man tror känns igen från klassiker så som "Rosemarys Baby". Nedsövningen är såklart även ett välbekant fenomen i mentalsjukhusmiljö där karaktären som vill varna omvärlden för ett förestående hot hålls fast och får en spruta istället för att lyssnas på. Sen har vi själva vårdverktygen, som kan orsaka rysningar i sig själva. Utöver de nämnda sprutorna finns där obehagligt vassa skalpeller, bensågar och saxar, för att inte tala om tandläkarborrar. Så sent som i år visade Mats Strandberg med sin skräcknovell "Hemmet" att sjukhusmiljön fortsätter att skrämma. I novellen blir grumlas gränsen mellan personlighetsförändrande demens och mörka makter. Filmrättigheterna är redan sålda, så vi får hålla tummarna för något så ovanligt som en lyckad svensk skräckfilm. Hur sjukt kommer det att bli denna kväll? Ja det bestämmer som vanligt ni genom att lägga en röst här bredvid på den typ av film som låter mest lockande. 

 

Några bedövningsmedel kommer inte att delas ut, snarare bjuder vi som vanligt på enliten adrenalinkick som uppvärmning med ett sedvanligt skräckvideoquiz. En hel del skumma personer i vita rockar lär säkert dyka upp samt vilsna stackarei mörka kulvertar. Har ni sett dessa miljöer förut, var i så fall? 12 mer eller mindre kända filmklipp med tillhörande textfrågor som vanligt. En plats på ToB:s Hall of Fame står på spel och dessutom har ni chans att ro hem något pris. Evenemanget är naturligtvis gratis, men glöm inte att registrera er på Truckens hemsida om ni inte redan gjort det. Kom i tid om ni vill försäkra er om en bra plats. Mat och dryck finns till försäljning för en billig peng.

 

Torsdag 23/11-2017 

Kvällens program:

19:00 - Dörrarna öppnas 

19:40 - ToB;s SkräckfilmsQuiz 

Ca 20:00 - Kvällens film 

Ca 22:00 -  Prisutdelning 

Ca 22:30 – Stängningsdags   

 

PlatsTruckstop Alaska Karlavagnsgatan 13 

Karta

Busshållplats: Lindholmen Buss 16
Älvsnabben: Lindholmspiren
 
Saknar du våra nyhetsmejl eller känner någon stackare som gör det? Se till att vi har din korrekta mejladress! Skicka namn och mejladress till info@theatreofblood.se eller kontakta oss via länken här på hemsidan.   

Vi ses!

ToB-gänget

Skräckfilmskväll 23/11: Tema - Sjukhuset