Skräckfilmskväll 24/8 - Tema Skogen

Så har det då äntligen blivit dags för säsongens första ToB. Sommaren var ändå inte mycket att ha så nu gläds vi extra mycket att köra igång igen, eller hur?

Denna höst har vi valt att lägga fokus på olika typer av platser i skräckens värld. Först ut bland dessa är temat "Skogen". Skogen är verkligen klassisk skräckfilmsmark, så till den milda grad att det nästan kan bli en kliché att göra ytterligare en skräckfilm som utspelar sig just där. Skogen är i sig själv tacksam att använda som miljö i en skräckfilm. Den representerar något otämjt, vilt och ociviliserat. Den är också dunkel och oöverblickbar. Det är en plats där man lätt kan gå vilse och där modern teknik såsom mobiltelefoner inte alltid fungerar. I äldre tider hade man säkerligen också goda skäl att ha respekt för skogen där både vild djur och rövare kunde härja. I skräckfilmens värld kan det även idag vara en god idé att tänka sig för både en och två gånger innan man beslutar sig för att ge sig ut på en campingtur eller hyra en ensligt belägen stuga is skogen. Det är som att be om problem! I så vitt skilda filmer som "Evil dead" och "Deliverance" får vi bevis på detta. Många av åttiotalets klassiska slashers, såsom Fredag den trettonde, The Burning, Sleepaway Camp m.fl. visar också de på hur något så harmlöst som ett trevligt sommarläger i skogen kan förvandlas till en blodig mardröm. Galna mördare med yxor och knivar och inavlade rednecks tycks i skräckfilm vara något man får räkna med om man är så dum att man lämna staden för den okända vildmarken. Skogen huserar naturligtvis också obehagliga djur, insekter, parasiter och kräldjur. I filmer som "Anaconda" och  "Lake Placid" visar skogens djur vad de kan ställa till med. Skogen var vanligt förekommande inom skräckfilmen under senare delen av 70-talet och tidigt 80-tal, men det dyker ständigt upp nya filmer som behandlar skogens obehagliga sidor. Så vart ska vi färdas och vilka hemskheter kommer vi stöta på? Det väljer Ni så klart genom att rösta fram månadens film här bredvid.

 

Även månadens quiz kommer att gå i skogens tecken. Vi har denna månad samlat 12 kända och mindre kända filmer som alla utspelar sig helt eller delvis i skogen. En plats på ToB:s Hall of Fame står på spel och dessutom har ni chans att vinna fina priser.  Evenemanget är naturligtvis gratis, men glöm inte att registrera er på Truckens hemsida om ni inte redan gjort det. Kom i tid om ni vill försäkra er om en bra plats. Mat och dryck finns till försäljning för en billig peng.

 

Torsdag 24/8-2017 

Kvällens program:

19:00 - Dörrarna öppnas 

19:40 - ToB;s SkräckfilmsQuiz 

Ca 20:00 - Kvällens film 

Ca 22:00 -  Prisutdelning 

Ca 22:30 – Stängningsdags   

 

PlatsTruckstop Alaska Karlavagnsgatan 13 

Karta

Busshållplats: Lindholmen Buss 16
Älvsnabben: Lindholmspiren
 
Saknar du våra nyhetsmejl eller känner någon stackare som gör det? Se till att vi har din korrekta mejladress! Skicka namn och mejladress till info@theatreofblood.se eller kontakta oss via länken här på hemsidan.   

Vi ses!

ToB-gänget

 

Skräckfilmskväll 24/8 - Tema Skogen