Skräckfilmskväll 25/1: Tema - Slottet

Efter en uppfriskande ledighet är ToB nu åter tillbaka för en ny säsong.

Vi fortsätter precis som förra säsongen att utforska onda platser i skräckens underbara värld. Först ut detta år är temat "Slott". Slott har alltid haft något både lockande och skrämmande över sig. Många är väl de som lystet suktat efter att få bo som de rika och förmögna i ett alldeles  eget slott. Men det är också en plats som lika snabbt kan förbytas och bli något verkligt kuslig och spöklik på natten eller i den händelse förfallet satt in och gjort det en gång vackra till ett bedagat minne av sitt forna jag. Denna dubbla natur gör slott till tacksam skräckfilmsmark. Slott dyker tidigt upp i skräcklitteratur ochfilm. Ofta bebos de av vampyrer eller sadistiska adelsmän som älskar att tortera sina offer i slottets mörka källarhålor. Spöken är andra som ofta återfinns i slott. Det kan vara en sedan länge död slottsherre eller  tjänare som brutalt mördades och sedan dess inte kan få ro utan utkräver sin hämnd över alla som vågar sig till slottet eller någon som sägs ha murats in i en vägg och sedan dess går igen. Ett slott är väl knappast komplett utan sina spökhistorier och dessa är väl idag nästan obligatoriska på varje slottsvandring. Inom gotisk skräck spelar slottet en central roll som ett element som sätter stämningen för historien. Ofta antyds att byggnaden i sig har mörka hemligheter. Byggnaden och dess ödesmättade och skrämmande omgivningar förstärker de farhågor som tittaren redan börjat ana. I allt från Mary Shelleys "Frankenstein", Bram Stokers "Dracula" och många av Edgar Allan Poes berättelser spelar slottet och dess omgivningar en central roll för berättelsen .Redan när filmmediet var ungt filmatiserades många av de klassiska gotiska skräckhistorierna. Under 1930‐talet förde bolag som Universal förde traditionen vidare med sina klassiska filmmonster. Under 1960‐talet fick den gotiska skräcken förnyad aktualitet genom filmbolag som Hammer, Tigon och American International Pictures som åter lät filmatisera många gamla klassiker, såsom Edgar Allen Poe, eller använde dem som inspiration för nya berättelser.  Under åren har förkärleken för skräckberättelser i slottsmiljö varierat, men de har aldrig riktigt spelat ut sin roll. Slottet som spelplats för skräck är ständigt aktuellt. Vilken typ av film ska det då bli? Ja som vanligt röstar ni fram det mest lockande alternativet här på hemsidan.

 

Även månadens quiz kommer att ha slottstema. Vi har denna månad samlat 12 kända och mindrekända filmer som alla utspelar sig helt eller delvis på ett slott. En plats på ToB:s Hall of Fame står på spel och dessutom har ni chans att vinna fina priser. Kom igen nu och ge regerande mästaren Mad Fox en riktigutmaning! Det är dags nu, eller hur? Evenemanget är naturligtvis gratis, men glöm inte att registrera er på Truckens hemsida om ni inte redan gjort det. Kom i tid om ni vill försäkra er om en bra plats. Mat och dryck finns till försäljning för en billig peng.

 

Torsdag 25/1-2018 

Kvällens program:

19:00 - Dörrarna öppnas 

19:40 - ToB;s SkräckfilmsQuiz 

Ca 20:00 - Kvällens film 

Ca 22:00 -  Prisutdelning 

Ca 22:30 – Stängningsdags   

 

PlatsTruckstop Alaska Karlavagnsgatan 13 

Karta

Busshållplats: Lindholmen Buss 16
Älvsnabben: Lindholmspiren
 
Saknar du våra nyhetsmejl eller känner någon stackare som gör det? Se till att vi har din korrekta mejladress! Skicka namn och mejladress till info@theatreofblood.se eller kontakta oss via länken här på hemsidan.   

Vi ses!

ToB-gänget

Skräckfilmskväll 25/1: Tema - Slottet