Utgivningsår | 2007

Inside är defintivt ingen film för alla, den är helt klart en av de obehagligaste och blodigaste filmer jag sett på länge. Men det är inte detta faktum som gör filmen till en av 2008 års bästa skräckisar.

The Mist var en film jag såg fram emot med stor förväntan, novellen från antologin "Skeleton Crew" ("Den förskräckliga apan”) är en klar favorit bland allt det King skrivit.

Wind chill har väl glidit förbi ganska obemärkt och detta trots att både George Clooney och Steven Soderbergh står med som exekutiva producenter.

Efter miljontals röster blev filmen en braksuccé och visades för fulla salonger i hela USA.

The Pougkeepsie Tapes marknadsfördes som en film baserad på sanna händelser, något som inte brukar vara en kvalitetsstämpel precis. Men den är naturligtvis lika mycket verklighetstrogen som The Blair witch project eller Paranormal activity.

Visst har vi garvat åt sketcherna på radio där man drev med våra ”barndomshjältar” Drutten och dennes krokodilpolare. Men kanske det skulle sitta fint med lite mer renodlade krokodiler än stekaren Gena. I så fall finns det ett givet val.

WAZ

 År 2007 var en av våra största filmstjärnor på besök i England för att medverka i debutantregissören Tom Shanklands mörka thriller WΔZ, Att se Stellan Skarsgård i huvudrollen till en film som denna kunde ju sluta lite hur som helst.

Sidor