Höstpremiär Skräckfilmskväll 31/8 2023: Tema - 50-tals sci-fi

Nu är det dags för ännu en höst tillsammans med oss på TOB!

I dessa tider med stigande el-priser har våra riksdagspartier inte bara börjat snegla, och kasta sina getögon på kärnkraften, utan snarast börjat tävla i fantasier om hur snabbt och smidigt lite go fission kan komma igång. Små kärnkraftverk, stora kärnkraftverk, alla tre bockarna bruse-kärnkraftverk är på modet. TOB vill förstås dra vårt strå till stacken och inte gå mot strömmen, pun intended.
Min (Kriffe) egen favorit av kärnkraft är den finurliga som förekommer i Isak Asimovs stiftelse-universum. Hans teknikpositivitet får trots allt vår samtids våta drömmar att blekna. Varenda pryl och har ett eget litet kärnkraftverk inbyggt. Från vapen till osthyvlar och smycken. Inget ska vara manuellt och trist när man kan stoppa in lite kärnkraft någonstans. I Asimovs novell Tidens död (the end of eternity, 1955) går han så långt som att ponera att mänskligheten skulle bli apatisk och dö ut i brist på den goa kärnkraften. Smakfullt av Sovjet att göra en filmatisering av den 1987 också!

 

50-talets sci-fi filmer, vilket är temat för kvällen, är inte riktigt så teknikpositiva. Ofta handlar det istället om missöden, när tekniken visar sig ha oförutsedda konsekvenser. Radioaktivitet och klyvda atomer verkar nästan framställas som något lite farligt. De framkallar mutationer, väcker upp gamla monster och ställer till det. De har inte alls följt med i tidsandan, till skillnad från Asimov, som trots allt verkade under samma tid. Men vi ska ändå ta tjuren vid hornen och titta på en av dessa motvalsfilmer under kvällen. Glöm inte att rösta på den tagline du tror döljer det bästa monstret här bredvid.

 

Vi kommer som vanligt köra ett quiz som anknyter till temat. Dörrarna slår upp, tyvärr utan kärnkraftsassistans, klockan 19:00, quizet börjar ca 19:30 och filmen ca 20:00. Kom och värm er i glöden från några feta uranstavar! Evenemanget är naturligtvis gratis. Kom i tid om ni vill försäkra er om en bra plats. Dryck och snacks finns att inhandla i baren.

 

Kvällens program: Torsdag 31/8 2023 
19:00 - Dörrarna öppnas 
Ca 19:30 - ToB;s SkräckfilmsQuiz 
Ca 20:00 - Kvällens film 
Ca 22:00 - Prisutdelning 
Ca 22:30 – Closing Time

 

Plats: Skjul Fyra Sex, Adress Fiskhamnsgatan 41 
(ingång på sidan mot Älven)
Hållplats: Chapmans Torg 
Karta

Vi ses!

ToB-gänget

Höstpremiär Skräckfilmskväll 31/8 2023: Tema - 50-tals sci-fi