Skräckfilmskväll 15/12 - Tema: Stop Motion

Då var det dags för årets sista filmkväll. Och eftersom tomten redan varit på besök blir det något helt annat denna decemberkväll. Skönt va?

För ett antal år sedan körde TOB en annorlunda kväll, där vi med hjälp av Freddy Wallin från Avvikande Animation fick möjlighet att pröva på att göra Stop Motion filmer. Det visade sig att det fanns en hel del potentiella framtidshopp för genren i vår egen publik. Men hittills har vi inte sett någon av er slå igenom på vita duken. Så med förhoppning på bättring och som inspiration blir temat denna gång Stop Motion-film.

Tjeckisk dockfilm brukar ju ibland användas som ett nedsättande tillmäle för barnprogram som påstås ha förstört ens barndom. Men sanningen är ju att tjeckisk dockfilm är fantastiskt och Jan Svankmajer är er Gud. Stop-motion har varit med oss sen filmens barndom, och tekniken har även använts till specialeffekter i andra typer av filmer. Så låt oss dyka in i denna värld av barndomsförstörande fånerier. 

Quizet denna gång kommer bestå i att Ola och Arif gestaltar filmer genom pantomim och ni får gissa vilka! Skojar bara! Det blir som vanligt ett quiz med färdiga klipp, denna gång med fokus på stopmotion och animation. Vi slår som vanligt upp dörrarna vid 19 och kör igång quizet vid ca 19:30. En plats på ToB:s Hall of Fame står på spel och dessutom har ni chans att vinna några stackars priser som blivit över. Evenemanget är naturligtvis gratis. Kom i tid om ni vill försäkra er om en bra plats. Dryck och snacks finns att inhandla i baren.

 

Kvällens program: onsdag 15/12 2022 
19:00 - Dörrarna öppnas 
Ca 19:30 - ToB;s SkräckfilmsQuiz 
Ca 20:00 - Kvällens film 
Ca 22:00 - Prisutdelning 
Ca 22:30 – Closing Time

 

Plats: Skjul Fyra Sex, Adress Fiskhamnsgatan 41 
(ingång på sidan mot Älven)
Hållplats: Chapmans Torg 
Karta

Vi ses!

ToB-gänget

 

Levande Lera

Skräckfilmskväll 15/12 - Tema: Stop Motion