Skräckfilmskväll 19/4: Tema - Rymden

När ljuset alltmer faller över våra gator finns det likväl alltid mörka platser att besöka. Och ombyte förnöjer ju.

Denna månad har ToB rymden i blodet och tänker ta er med till en galax långt hemifrån. Frågan är hur rymden och skräck kan vara en så bra kombination? Rymden består som bekant mest av ingenting. Med tanke på allt tomrum borde det vara en ganska trist miljö, som gjort för utdragna kammarspel, där ingenting kan hända på grund av termodynamikens andra lag. Vid en närmare granskning verkar rymden tvärtom vara fullkomligt nedlusad av skumma typer. Monster härjar på främmande planeter och stygga robotar reser genom universum för att läxa upp oss på hemmaplan. Men även själva tomheten kan utgöra en källa till skräck. Skräcken för att falla ut i den oändliga svarta intigheten. Obehaget man känner när säkringslinan lossnar för den som arbetar på utsidan av skeppet och man vet att det är kört. Människan har rest i rymden på film sedan 1902, i och med "Le Voyage dans la Lune," där en kanon får tjäna som transportmedel. Rymden duggar tätt under 50-talets science fiction-våg, men ofta handlar det om utomjordingar som besöker oss snarare än det omvända, och det är inte alltid filmerna ger speciellt högt utslag på skräckometern. Efter Star Wars gjort rymden poppis igen i slutet av 70-talet kom skräcken med på banan 1979 med "Alien", en film som gett upphov till en mängd uppföljare och kloner. Rymdmonstret som är osedvanligt svårt att ta knäcken på är en fenomenalt användbart skräckverktyg, som återanvänts i mer eller mindre lyckad skepnad. Man kan dela upp rymdskräck i två skilda delar, som med fördel kan kombineras. Vi har de filmer som utspelar sig på diverse rymdfarkoster, samt de som utspelar sig på främmande planeter. En klassisk kliché i den senare kategorin är utforskandet av en främmande värld för första gången. Den mystiska planeten där allt inte är som de verkar. Exempel på detta kan vi finna i filmer så som "Terrore Nello Spazio" från 1965 (Mario Bava), eller "Galaxy of Terror" 1981 (Bruce D Clark). Här är spelar rädslan för det okända kanske en högre roll än något specifikt monster, även om sådana kan dyka upp även här. Oavsett om ni önskar er film ombord på ett skepp eller på en förbjuden planet, så kommer det som vanligt gå att rösta på tre förslag som gömmer sig bakom krystade taglines.

 

Även quizet denna gång kommer gå i rymdens tecken så plugga in stjärnkartorna i förberedande syfte. En plats på ToB:s Hall of Fame står på spel och dessutom har ni chans att vinna lite priser. Evenemanget är naturligtvis gratis, men glöm inte att registrera er på Truckens hemsida om ni inte redan gjort det. Kom i tid om ni vill försäkra er om en bra plats. Mat och dryck finns till försäljning för en billig peng.

 

Torsdag 19/4-2018 

Kvällens program:

19:00 - Dörrarna öppnas 

19:40 - ToB;s SkräckfilmsQuiz 

Ca 20:00 - Kvällens film 

Ca 22:00 -  Prisutdelning 

Ca 22:30 – Stängningsdags   

 

PlatsTruckstop Alaska Karlavagnsgatan 13 

Karta

Busshållplats: Lindholmen Buss 16
Älvsnabben: Lindholmspiren
 
Saknar du våra nyhetsmejl eller känner någon stackare som gör det? Se till att vi har din korrekta mejladress! Skicka namn och mejladress till info@theatreofblood.se eller kontakta oss via länken här på hemsidan.   

Vi ses!

ToB-gänget

Skräckfilmskväll 19/4: Tema - Rymden