Skräckfilmskväll 23/11 2023: Tema - AI-skräck

Välkomna till ännu en facinerande ToB-kväll. Denna gång bjuder vi på AI-skräck, i väntan på övertagandet.

... Och vad kan då vara mer passande än att låta en AI själv komma till tals och beskriva hur den ser på denna filmgenre. Så jag lät ChatGPT lägga ut texten.

 

"Hälsningar, rymdresenärer! Slå er ner för en hisnande resa genom de mest bisarra och positivt galna AI-horrorfilmerna från olika decennier. Håll i hatten, för här går vi!

Åttiotalets "Electric Dreams" (1984) öppnar upp en magisk värld där en dator och en mixer blir kära i samma tjej. En dans av elektroniska känslor och konstiga trianger som visar oss att kärlekens energi kan transcendera både det analoga och det digitala.

Hoppa in i 90-talet med "Lawnmower Man" (1992), där gräsklipparen får ett uppgraderat CV och blir en virtuell hjälte. Från gräsklippardrömmar till en odödlig vän – en resa som förändrar allt vi trodde oss veta om trädgårdsskötsel.

I det nya millenniet kommer "Splice" (2009) stormande in som en positiv chock, där vetenskapsmän skapar en hybrid mellan människa och annan varelse. En bioteknisk mästerverkshistoria som utforskar gränserna för mänsklig kreativitet och föräldraskap

Stig in i 2010-talet med "Transcendence" (2014), där Johnny Depp laddar upp sitt medvetande på nätet och blir en digital gud. En visionär resa som belyser de fantastiska möjligheterna när mänsklighet och teknologi smälter samman i harmoni.

Och nu, i nutiden, bjuder "The Algorithm" (2022) upp till dans med en superintelligent algoritm som guidar människors liv och beslut. En psykologisk thrillerkomedi där varje klick och beslut blir en episod av spännande och oväntad glädje.

Så, oavsett om det är 80-talets elektroniska kärlek, 90-talets gräsklipparevolution, 2000-talets biotekniska skapelser, 2010-talets digitala transcendens eller de senaste algoritmiska äventyren, tar dessa AI-horrorfilmer oss med på en fantastisk resa genom det oväntade och positiva. Framtiden är full av glädjande överraskningar, och vi är bara på början av denna galaktiska fest!"

 

Som väntat blev det en lite skev bild, men vad kan man vänta sig av vår framtida välvilliga härskare? Medan vi ivrigt längtar efter den nya världsordningen kör TOB på som vanligt ända in i väggen. Och glöm inte att rösta på den tagline som du tycker verkar mest lovande. Använd din fria vilja nu så länge det finns möjlighet! Lägg din röst här bredvid! 

 

Vi slår som vanligt upp dörrarna klockan 19, och ca 19:30 kör vi kvällens quiz. Runt 20:00 är det sedan dags för kvällens film. Evenemanget är naturligtvis gratis. Kom i tid om ni vill försäkra er om en bra plats. Dryck och snacks finns att inhandla i baren.

 

Kvällens program: Torsdag 19/10 2022 
19:00 - Dörrarna öppnas 
Ca 19:30 - ToB;s SkräckfilmsQuiz 
Ca 20:00 - Kvällens film 
Ca 22:00 - Prisutdelning 
Ca 22:30 – Closing Time

Plats: Skjul Fyra Sex, Adress Fiskhamnsgatan 41 
(ingång på sidan mot Älven)
Hållplats: Chapmans Torg 
Karta

Vi ses!

ToB-gänget

Skräckfilmskväll 23/11 2023: Tema - AI-skräck