Skräckfilmskväll 29/8 Tema - Skräckens färger: Den bruna sörjan

Äntligen! Nu är vi tillbaka och som ni har längtat!

Nu börjar således höstterminen för ToB och den inleds med en brun sörja. Vi kör vidare på färgtemat och har nu kommit till den vackraste färgen av dem alla. Den bruna färgen! Brunt är snyggt, men inte så klädsamt när det gäller uniformer, då det kan ge vissa obehagliga associationer. Som ni kanske redan gissat är det nazister som är temat denna gång. Nazister både med och utan uniform, levande som döda. Oavsett vilket är de stygga! Nazisploitation hade sin guldålder under 70-talet, med filmer som ”Ilsa, She Wolf of the SS”, ”Deported women of the SS”, för att inte tala om nazistbikers som i ”Mad Foxes”. Precis som annan exploitation är ett av de genomgående draget för genren mycket slease, dvs. tortyr och naket. Nazister som skräckfigurer dyker efter denna epok upp lite mer sparsamt, i varje fall i skräckfilmer. Det håller mer till på History Channel, när de inte visar ”Ancient aliens”. Och apropå nazister och aliens så var serien ”V” från 80-talet från början tänkt som en miniserie om nazistövertagande i realistiskt tappning, innan de valde att göra nazisterna till aliens.

 

I Sverige hade filmer om nynazister ett uppsving på 90-talet, med filmer som ”30:onde november” och ”Nattbus 807”. Dessa filmer var dock mer av typen sedelärande drama. Nazisterna var förvirrade tonåringar som ville hänga i gäng. På 60- och 70-talet var kombinationen zombies och nazister en match made in heaven, och då ofta på fullaste allvar. Innan nynazismen gjorde ett mer definitivt intåg, var rädslan för nazister inte nya nazister utan att några skulle ha överlevt som levande döda. På senare år har zombie-nazister fått en återkomst, med norska ”Död Snö” 1 & 2. Död snö är såklart mer av en skräckkomedi, där det absurda i kombinationen utnyttjas för komisk effekt. Ännu mer nazisttrams hittar vi i den finska filmen "Iron Sky" från 2012, där nazisterna har gömt sig på månen. Men oavsett hur ni vill ha era nazister, döda eller levande, tramsiga eller superonda, så kan vi ju enas om en sak. Nazister är bäst på bio! Passa nu på att lägga din röst på vilken film som ska vias här bredvid.

 

Vi värmer som vanligt upp med ett litet skräckvideo-quiz. EDet blir nog inget regelrätt förhör gällande era historiekunskaper utan som vanligt mer en slags allsköns blöandning. Lite symboliska priser kommer att det att bli samt en ärofylld inteckning på ToB.s HoF-Lista. Evenemanget är naturligtvis gratis, men glöm inte att registrera er på Truckens hemsida om ni inte redan gjort det. Kom i tid om ni vill försäkra er om en bra plats. Med tanke på rådande omständigheter så vet ni att det INTE går att inhandla starköl i baren just nu, men folköl finnes, eventuell annan salongsberusning  får ni fixa själva. Enklare mat och snacks går fint att köpa.

 

Torsdag 29/8-2018 

Kvällens program:

19:00 - Dörrarna öppnas 

19:40 - ToB;s SkräckfilmsQuiz 

Ca 20:00 - Kvällens film 

Ca 22:00 -  Prisutdelning 

Ca 22:30 – Stängningsdags   

 

PlatsTruckstop Alaska Karlavagnsgatan 13 

Karta

Busshållplats: Lindholmen Buss 16
Älvsnabben: Lindholmspiren
 

Saknar du våra nyhetsmejl eller känner någon stackare som gör det? Se till att vi har din korrekta mejladress! Skicka namn och mejladress till info@theatreofblood.se eller kontakta oss via länken här på hemsidan.   

Vi ses!

ToB-gänget

Skräckfilmskväll 29/8 Tema - Skräckens färger: Den bruna sörjan