Utgivningsår | 2006

Filmen mitt intresse fastnade för denna gång var Kim Chapirons ”Sheitan” (även känd som Satan på engelska) från 2006. Filmen skulle vara en spänningsladdad resa där blodiga effekter skulle blandas med svart humor.

Historien kändes vagt bekant och mycket riktigt bygger den på novellen ”The Lottery” av Shirley Jackson, ni vet den amerikanska författarinnan som på 1950-talet skrev skräckromaner som ”The Haunting of Hill House” m fl.

Håller då Fessendens produktion måttet, är det en tänkvärd rysare som vill delge oss något mer än ren underhållningsskräck eller vill filmen bara åka snålskjuts på den miljödebattstrend vi sett en del av på sista tiden.

När det gäller filmer av det mer brutala slaget har vi ett par guldkorn som dykt upp under senare år, som de franska Inside och Martyrs, naturligtvis blir man ju då lite intresserad av filmer som kan klassas i samma genre.

När det gäller filmer byggda på ett övernaturligt tema så kan de i och för sig lida av samma problem som många skräckfilmer, en ganska dum grundhistoria. Men är utförandet bara väl genomfört kans man ha överseende med detta faktum.

Sidor