Utgivningsår | 2008

Detta är en film i den inte helt vanliga westernskräck-genren.

Ibland stöter man på filmer med ett så skruvat tema att man börjar fundera på om det faktiskt kan ligga någon tanke bakom förutom det rent underhållningsmässiga?

Vad det hela handlar om denna gång är Neil Marshalls “Doomsday” från 2008. Marchall har ju tidigare gett oss fina filmer som ”Dog Soldiers” 2002 och ”The Descent” 2008 och framöver väntar det romerska actiondramat ”Centurion”.

En av de mer omdiskuterade filmerna i denn franska skräckfilmvågen är Pascal Laugiers Martyrs från 2008, en film som fått många att haja till pga den osminkade brutalitet som uppvisas.

Red

Debutfilmen ”May” 2002 är klart sevärd, även om det kanske inte är en nutida klassiker.

Varför så många amerikaner hatar denna produktion kan jag egentligen inte gå in på för mycket utan att avslöja en del viktiga element av handlingen, men låt oss säga som så att det har med den amerikanska mentaliteten rörande hur film a la Hollyw

Eftersom jag på senare tid har blivit klart underhållen av filmer som ”Doghouse”, ” Lesbian Vampire Killers” och framför allt ”Zombieland” tänkte jag därför ge Gregg Bishops ganska så positivt bemötta rulle ”Dance of the dead” från 2008 en chans.

Sidor